Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur.

Ticari Vize

İSPANYA KONSOLOSLUĞU TİCARİ VİZE ( İŞVEREN ) EVRAKLARI 
1- Yeni Ve Eski Pasaportlarınız.
2- Arkalı Önlü Çekilmiş Kimlik Fotokopiniz
3-  2 Adet Biometrik Fotoğraf (Başka Vizelerde Kullanılmamış Olmalı,Rötüşsuz,Arka Fonu Beyaz Renkte Olmalıdır.Ebatları 35*45 Yüz Maximum 36 -Mm 32mm Olmalıdır)
4- Şirket Antetli Kağıdına İspanya Başkonsolosluğuna Hitaben Yazılmış,Seyahatin Amacını,Tarihlerini Belirten İmzalı Kaşeli Dilekçe
5- İspanya’daki Firmadan Davetiye
6- Şirketin İmza Sirkülerinin Fotokopisi
7- Faaliyet Belgesi Fotokopisi (Son 3 Ay Tarihli Olacak.)
8- Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
9- Vergi Levhası Fotokopisi ( Son Dönem İşlenmiş )
10- Yerleşim Yeri Belgesi  ( E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
11- Tam Vukuatlı Nüfüs Kayıt Örneği  ( Anne,Baba,Eş Ve Çocuklarda Görünmelidir. E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
12- Evli iseniz Evlilik Cüzdan Fotokopisi
13- Uçak ve Otel Rezervasyonu 
14- Yurtdışı Seyahat Sigortası
15- Şirket Banka Hesap Cüzdan Fotokopisi Yada Bankadan Alınmış İmzalı Kaşeli Döküm.(Konsolosluk İnternet Çıktısı Ve Güncel Olmayan Banka Dökümlerini Kabul Etmemektedir) Banka Hesabında Seyahat Masraflarını Karşılayacak Kadar Bir Bakiye Bulunması Şarttır.


İSPANYA KONSOLOSLUĞU TİCARİ VİZE ( SGK ÇALIŞAN ) EVRAKLARI 
1- Yeni Ve Eski Pasaportlarınız.
2- Arkalı Önlü Çekilmiş Kimlik Fotokopiniz
3- 2 Adet Biometrik Fotoğraf (Başka Vizelerde Kullanılmamış Olmalı,Rötüşsuz,Arka Fonu Beyaz Renkte Olmalıdır.Ebatları 35*45 Yüz Maximum 36 -Mm 32mm Olmalıdır)
4- Şirket Antetli Kağıdına İspanya Başkonsolosluğuna Hitaben Yazılmış,Seyahatin Amacını,Tarihlerini Belirten İmzalı Kaşeli Dilekçe
5- İspanya’daki Firmadan Davetiye
6- Şirketin İmza Sirkülerinin Fotokopisi
7- Faaliyet Belgesi Fotokopisi ( Son 3 Ay Tarihli Olacak.)
8- Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
9- Vergi Levhası Fotokopisi ( Son Dönem İşlenmiş )
10- Sgk İşe Giriş Bildirgesi ( İşyerinden İmzalı Kaşe )
11- Son 4 Aylık Maaş Bordrosu ( İşyerinden İmzalı Kaşeli )
12- Yerleşim Yeri Belgesi  ( E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
13- Tam Vukuatlı Nüfüs Kayıt Örneği  ( Anne,Baba,Eş Ve Çocuklarda Görünmelidir. E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
14- Sgk 4a Hizmet Dökümü ( E-Devletten SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Barkodlu  Link )
15- Evli iseniz Evlilik Cüzdan Fotokopisi
16- Yurtdışı Seyahat Sigortası
17- Uçak ve Otel Rezervasyonu
18- Şirket Banka Hesap Cüzdan Fotokopisi Yada Bankadan Alınmış İmzalı Kaşeli Döküm.(Konsolosluk İnternet Çıktısı Ve Güncel Olmayan Banka Dökümlerini Kabul Etmemektedir) Banka Hesabında Seyahat Masraflarını Karşılayacak Kadar Bir Bakiye Bulunması Şarttır.