Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edilir. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir. Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösterilmesi tavsiye olunur.

Ticari Vize

HİNDİSTAN KONSOLOSLUĞU TİCARİ VİZE ( İŞVEREN ) EVRAKLARI
1- Yeni Ve Eski Pasaportlarınız. ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
2- 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
3- Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Hindistan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
4- Şirketin İmza Sirkülerinin Fotokopisi
5- Vergi Levhası Fotokopisi ( Son Dönem İşlenmiş )
6- Faaliyet Belgesi Fotokopisi ( Son 3 Ay Tarihli Olacak. )
7- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
8- Şirket Banka Hesap Cüzdan Fotokopisi Yada Bankadan Alınmış İmzalı Kaşeli Döküm.(Konsolosluk İnternet Çıktısı Ve Güncel Olmayan Banka Dökümlerini Kabul Etmemektedir) Banka Hesabında Seyahat Masraflarını Karşılayacak Kadar Bir Bakiye Bulunması Şarttır.
9- Yerleşim Yeri Belgesi  ( E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
10- Tam Vukuatlı Nüfüs Kayıt Örneği  ( Anne,Baba,Eş Ve Çocuklarda Görünmelidir. E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
11- Evli iseniz Evlilik Cüzdan Fotokopisi
12- Gayrimenkul tapu fotokopisi
13- Kredi kartları fotokopisi
14- Uçak ve Otel Rezervasyonu 
15- Yurtdışı Seyahat Sigortası
16- Ticari Seyahatleriniz İçin Hindistan daki Firmadan Davetiye
Hindistan dan davetiye gönderen şirketin Ticaret sicil numarası davetiye üzerinde ya da kaşesinde gözükmesi gerekmektedir. )

HİNDİSTAN KONSOLOSLUĞU TİCARİ VİZE ( SGK ÇALIŞAN ) EVRAKLARI
1- Yeni Ve Eski Pasaportlarınız. ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
2- 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
3- Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Hindistan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
4- Şirketin İmza Sirkülerinin Fotokopisi
5- Vergi Levhası Fotokopisi ( Son Dönem İşlenmiş )
6- Faaliyet Belgesi Fotokopisi (Son 3 Ay Tarihli Olacak.)
7- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
8- Sgk İşe Giriş Bildirgesi  ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
9- Sgk 4a Hizmet Dökümü ( E-Devletten SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Barkodlu  Link )
10- Son 4 Aylık Maaş Bordrosu ( İşyerinden İmzalı Kaşeli )
11- Şirket Banka Hesap Cüzdan Fotokopisi Yada Bankadan Alınmış İmzalı Kaşeli Döküm.(Konsolosluk İnternet Çıktısı Ve Güncel Olmayan Banka Dökümlerini Kabul Etmemektedir) Banka Hesabında Seyahat Masraflarını Karşılayacak Kadar Bir Bakiye Bulunması Şarttır.
12- Yerleşim Yeri Belgesi  ( E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
13- Tam Vukuatlı Nüfüs Kayıt Örneği  ( Anne,Baba,Eş Ve Çocuklarda Görünmelidir. E-Devletten Alabilirsiniz  Link )
14- Evli iseniz Evlilik Cüzdan Fotokopisi
15- Gayrimenkul tapu fotokopisi
16- Kredi kartları fotokopisi
17- Uçak ve Otel Rezervasyonu
18- Yurtdışı Seyahat Sigortası
19- Ticari Seyahatleriniz İçin Hindistan daki Firmadan Davetiye
Hindistan dan davetiye gönderen şirketin Ticaret sicil numarası davetiye üzerinde ya da kaşesinde gözükmesi gerekmektedir. )